2009. november 2., hétfő

Töltött fonott kalács

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 4 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál só, 3 evőkanál étolaj, 3 tojás sárgája.
Kalács tésztát készítünk, 6 egyenlő részre osztjuk és tepsi nagyságúra kinyújtjuk (keleszteni nem kell).
Töltelék: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaó, 1 csomag vaníliás cukor.
Ezeket jól összedolgozzuk.
A hat lapot ezzel a töltelékkel megkenjük, majd feltekerjük őket és kettőt-kettőt összefonunk. Zsírozott tepsibe helyezzük a három fonatot és tojássárgával megkenjük. Most hagyjuk kelni egy órát, majd forró sütőbe sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése