2009. október 16., péntek

Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:
Babapiskóta, 4 dl tej, 25 dkg túró, 3,5 kávéskanál zselatin, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2-3 csomag vaníliás cukor, gyümölcs (ízlés szerint)
Elkészítése:
2 dl tejet és a túrót összeturmixolni, tálba önteni. A maradék 2 dl tejbe belekeverni a zselatint, állandó keverés mellett forrásig hevíteni. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral összekeverni. Majd ezt a három krémet jól összekeverni, legegyszerűbb robotgéppel. Ezután mehet bele a gyümölcs.
Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, belekanalazzuk a túrós krémet és lefedjük a tejben áztatott babapiskótákkal. Hűtőbe tesszük, állni hagyjuk, másnap az igazi :)

Kekszes

Hozzávalók:
1 nagy csomag kerek vajas keksz (Albert), 2 csomag pudingpor (ki milyen ízt szeret), 4 dl tej, 15 dkg cukor, 1 ráma.
Elkészítés:
A tejben felfőzzük a pudingport a cukorral a szokásos módon, majd hozzákeverjük a rámát. Ezzel a krémmel megkenünk egy kekszet, majd megint keksz és krém, míg tart a hozzávalókból. Alufóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük...esetlegesen csokimázzal is be lehet vonni, akkor nyilván nem tekerjük fóliába... Másnap az igazi, akkor szeleteljük, mint a méteres kalácsot....ez tulajdonképpen annak a sütés nélküli, lusta változata :)

Kókusztekercs

Hozzávalók:
21 dkg liszt, 12 dkg ráma, 2 dkg élesztő, 3 tojás sárgája, csipet só.
Töltelék:
3 tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése:
A lisztet a rámával összemorzsolni. Kevés langyos tejben felfuttatni az élesztőt. Mindezt csipet sóval és a tojások sárgájával jól összedolgozni és vékonyra nyújtani.
A töltelékhez a tojásfehérjét gőz felett a cukorral együtt keményre verni, majd hozzáadni a kókuszreszeléket.
A kinyújtott tésztára kenjük a tölteléket, feltekerjük, mint a rétest és felszeleteljük. Forró sütőben sütjük, zsírozott tepsiben :)

Amerikai palacsinta - 1

Hozzávalók:
20 dkg ráma, 25 dkg porcukor, 4 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg liszt, 1/2 l tej, 1 csomag sütőpor.
Elkészítés.
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, legjobb robotgéppel. kicsit állni hagyjuk, és gofri sütőben készre sütjük.
Tálalni mindenfélével lehet, pl. porcukorral, lekvárral, dióval, túróval, gyümölccsel, nutellával....a variációk száma ízlésünktől függ :)

Túrógombóc

Hozzávalók:
25 dkg túró, 1 tojás, csipet só, 1 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál búzadara valamint zsemlemorzsa a forgatáshoz.
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozni, gombócokat formázni belőle. Forró vízbe tesszük a gombócokat és addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.
Pirított zsemlemorzsába megforgatjuk, tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Gesztenyés babapiskóta

Hozzávalók:
1 doboz babapiskóta, 1 csomag gesztenyemassza, 1/2 l tej, 1 tojás, 1 vaj, 6 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs és tejszín
Krém:
a gesztenyemasszát villával áttörni. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverni. Ezután a két krémet összekeverni, 3-4 evőkanál forralt tejjel és 1 tojás sárgájával. Ezután hozzákeverni a keményre felvert tojáshabot.
Elkészítés:
A babapiskótát forró tejbe forgatni. Egy tálra egy réteg babapiskóta, rá krém és így folytatni, amíg tart a hozzávalókból. tetejére krém kerüljön!
Lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölcsökkel...Hűtőben jól lehűteni és utána lehet tálalni :)