2009. október 27., kedd

Darálós

Ennél a tésztát jó ha előző nap összeállítjuk, mert legalább egy éjszakát pihennie kell...
70 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 4 egész tojást, egy citrom héját, 25 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg margarint jól összegyúrunk...és pihentetjük (fóliába csomagolva a hűtőben).
Másnap a húsdarálóra szereljük a formázó sablonunkat és kis adagokban ledaráljuk a tésztát. Kb 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, forró sütőben sütjük.
Ha valaki kakaósan szereti, akkor a tésztába kell gyúrni 2 evőkanál cukrozatlan kakaót és még egy evőkanál vizet.
Én ketté szoktam osztani a tésztát, így fele vaníliás lesz, a másik fele pedig kakaós (..és közben jött az ihlet, fahéjas is lehetne, meg talán mákos....).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése