2009. október 27., kedd

Erzsi-szelet

Érdekessége a diós tészta az ostyalapos aljon...
Tészta: 6 tojás fehérjét kemény habbá verünk. Hozzáadunk 25 dkg porcukrot, majd 4 tojás sárgáját, 20 dkg darált diót, 3 kávéskanál zsemlemorzsát, 1/2 csomag sütőport, 2 evőkanál réteslisztet.
Egy tepsit (gázsütő nagyságú) kibélelünk ostyalappal (készen kapható, sőt ma már kerek lapok is vannak...) erre simítjuk a diós tésztát és előmelegített sütőben sütjük.
Krém: 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk, belekeverünk 2 tojás sárgáját és 2 csomag vaníliás cukrot. 3 dl tejben felfőzünk 2 evőkanál lisztet - kihűtjük. A két krémet alaposan összedolgozzuk és a kisült, kihűlt tésztára kenjük.
Teteje: tortadara vagy csokireszelék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése