2009. október 27., kedd

Puncsos süti

Ebben az az érdekesség, hogy a tészta nem liszttel készül, és szép rózsaszínű lesz...
Hozzávalók: 6 tojás, 21 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 csomag puncs ízesítésű pudingpor, 1 csomag sütőpor.
Ezekből piskóta tésztát készítünk, a fehérjét a végén adjuk hozzá jó alaposan felverve. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben sütjük.
Krém: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukorral jó alaposan kikeverjük, majd hozzákeverünk 3 tojás sárgáját és 1/2 dl rumot (ez elhagyható).
Hab: 3 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg porcukorral jó keményre felverjük.
Csokimáz: 3 evőkanál víz, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg porcukor - ezeket jó alaposan felfőzni, majd levenni a tűzről és hozzákeverni 5 dkg vajat.
Összeállítás: a kisült és kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tésztára simítjuk a tojáshabot, amire végül a csokimáz (hűtés után) kerül.
Nagyon mutatós és rendkívül kiadós sütemény :)

Tipp: csokimáz helyett a tetejére lehet tortadarát vagy csokireszeléket szórni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése